Yarı Sade Yarı Kakolu Kek

Yarı Sade Yarı Kakolu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
  • Yarım kaşık kakao

Yarı Sade Yarı Kakolu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtaları ve şekeri derin bir kapta mikserle beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
  2. Üzerine süt ve sıvı yağı ekle, karıştırıyoruz.
  3. Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı direk tıpkı kaba ekliyoruz.
  4. Mikser yardımıyla topak kalmayacak halde karıştırıyoruz.
  5. Harcı yağlanmış kek kalıbına yarısını döküyoruz. Öbür yarısınıda kakao ekleyip karıştırıp yağlanmış kek kalıbının içine döküyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış 170°c fırında 35-40 dakika pişiriyoruz afiyet olsun.

Yarı Sade Yarı Kakolu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Brownipare
Labnesiz Kedidili Tiramisu Tarifi
Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Popkek
Mantılı Köz Patlıcan Salata
Kahvaltılık Diyet Pizza
Hdabla | © 2025 |