Fırında Havuçlu Cevizli Bademli Muhallebi

Fırında Havuçlu Cevizli Bademli Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet (orta boy) havuç
  • 1 litre süt
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 kesim tereyağ
  • 1 paket vanilin (isteğe bağlı)
  • ¼ su bardağı (yaklaşık 3.5 yemek kaşığı) ceviz
  • ¼ su bardağı (yaklaşık 3.5 yemek kaşığı) badem
  • 1 yemek kaşığı tereyağ (borcamı yağlamak için)

Fırında Havuçlu Cevizli Bademli Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fırını hazırlayın. Fırını 180°c’ye (350°f) ısıtın. Borcamı tereyağ ile hafif yağlayın. Not: herkesin fırın pişirme kapasitesi farklı olduğundan ötürü, fırını evvelce açıp açmamalarına karar verebilirler.
  2. Havuçları hazırlayın. Havuçları rendele yahut rondadan geçirebilirsiniz. Ve tavada 1 yemek kaşığı şeker ile hafif kavurun, 5 dakika kadar yumuşasın.
  3. Kuruyemişleri hazırlayın. Ceviz ve bademi iri modüller halinde doğrayın.
  4. Muhallebiyi yapın. Tencerede süt, şeker, un, nişastayı ekleyin. Orta ateşte daima karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  5. Ardından yumurta sarısını, şekerli vanilini, tereyağını ekleyin. Ocağın altını kapatıp tereyağ eriyene kadar karıştırın.
  6. Havuç ve kuruyemişleri ekleyin. Kavrulmuş havuç’u ve kuruyemişleri muhallebiye ekle ve karıştırın.
  7. Fırına verin. Karışımı küçük-orta uzunluk borcama dökün. Üzeri hafif kızarana kadar, yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Orta ara denetim ediniz.
  8. Fırından çıkarınca biraz soğumasını bekleyin, akabinde buzdolabında 1 saat dinlendirin. İsterseniz servis ederken nutella/ çikolatalı sos yahut pudra şekeri serpebilirsiniz.

Fırında Havuçlu Cevizli Bademli Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Et Haşlamam
Rafine Şekersiz Fit Kurabiye
Pankek
Pişi Tarifi
Yayla Çorbası
Soğuk Baklava Tarifi
Hdabla | © 2025 |