Fırında Havuçlu Cevizli Bademli Muhallebi
Fırında Havuçlu Cevizli Bademli Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet (orta boy) havuç
- 1 litre süt
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 kesim tereyağ
- 1 paket vanilin (isteğe bağlı)
- ¼ su bardağı (yaklaşık 3.5 yemek kaşığı) ceviz
- ¼ su bardağı (yaklaşık 3.5 yemek kaşığı) badem
- 1 yemek kaşığı tereyağ (borcamı yağlamak için)
Fırında Havuçlu Cevizli Bademli Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fırını hazırlayın. Fırını 180°c’ye (350°f) ısıtın. Borcamı tereyağ ile hafif yağlayın. Not: herkesin fırın pişirme kapasitesi farklı olduğundan ötürü, fırını evvelce açıp açmamalarına karar verebilirler.
- Havuçları hazırlayın. Havuçları rendele yahut rondadan geçirebilirsiniz. Ve tavada 1 yemek kaşığı şeker ile hafif kavurun, 5 dakika kadar yumuşasın.
- Kuruyemişleri hazırlayın. Ceviz ve bademi iri modüller halinde doğrayın.
- Muhallebiyi yapın. Tencerede süt, şeker, un, nişastayı ekleyin. Orta ateşte daima karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Ardından yumurta sarısını, şekerli vanilini, tereyağını ekleyin. Ocağın altını kapatıp tereyağ eriyene kadar karıştırın.
- Havuç ve kuruyemişleri ekleyin. Kavrulmuş havuç’u ve kuruyemişleri muhallebiye ekle ve karıştırın.
- Fırına verin. Karışımı küçük-orta uzunluk borcama dökün. Üzeri hafif kızarana kadar, yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Orta ara denetim ediniz.
- Fırından çıkarınca biraz soğumasını bekleyin, akabinde buzdolabında 1 saat dinlendirin. İsterseniz servis ederken nutella/ çikolatalı sos yahut pudra şekeri serpebilirsiniz.
Fırında Havuçlu Cevizli Bademli Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














