Çıtır Simit Tarifi

Çıtır Simit Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya (10 gram)
  • 6 su bardağı un

Sosu için:

  • Yarım çay bardağı pekmez
  • Yarım çay bardağı su

Üzeri için:

  • Susam

Çıtır Simit Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç tüm materyalleri bir kaba koyup karıştıralım sonra un ekleyelim güzelce yoğuralım.
  2. Hamurumuz yumuşak olacak.
  3. Hamuru 45 dakika mayalanması için bekletiyoruz.
  4. Mayalanan hamurumuzu az yoğurup mandalina büyüklüğünde bezeler yapıyoruz.
  5. Bezeyi iki eşit kesime ayırıp uzatıyoruz ve birbirine dolayıp simit biçimini veriyoruz.
  6. Tüm bezeleri bu türlü yapıyoruz.
  7. Pekmez sosu yapmaya geçiyoruz pekmez ve suyu bir tabağa alıp karıştırıyoruz.
  8. Simitleri evvel pekmez sosuna sonra da susama bulayıp tepsiye koyuyoruz.
  9. Tepsimizi 200 derece evvelden ısıtılmış fırına veriyoruz. 25 dakika pişiriyoruz ve simitler hazır. Afiyet olsun.

Çıtır Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hünkar Beğendi Mükemmel Bir Ana Yemek Tarifi
Patlıcan Oturtma (Lokum Gibi, Yağ Çekmeyen)
Kuru Börülce Salatası
Kakaolu Puding
Köy Ekmeği
En Lezzetli Kısır
Hdabla | © 2025 |