Çıtır Simit Tarifi
Çıtır Simit Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya (10 gram)
- 6 su bardağı un
Sosu için:
- Yarım çay bardağı pekmez
- Yarım çay bardağı su
Üzeri için:
- Susam
Çıtır Simit Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç tüm materyalleri bir kaba koyup karıştıralım sonra un ekleyelim güzelce yoğuralım.
- Hamurumuz yumuşak olacak.
- Hamuru 45 dakika mayalanması için bekletiyoruz.
- Mayalanan hamurumuzu az yoğurup mandalina büyüklüğünde bezeler yapıyoruz.
- Bezeyi iki eşit kesime ayırıp uzatıyoruz ve birbirine dolayıp simit biçimini veriyoruz.
- Tüm bezeleri bu türlü yapıyoruz.
- Pekmez sosu yapmaya geçiyoruz pekmez ve suyu bir tabağa alıp karıştırıyoruz.
- Simitleri evvel pekmez sosuna sonra da susama bulayıp tepsiye koyuyoruz.
- Tepsimizi 200 derece evvelden ısıtılmış fırına veriyoruz. 25 dakika pişiriyoruz ve simitler hazır. Afiyet olsun.
Çıtır Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









