Tavuklu Yufka Böreği

Tavuklu Yufka Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
  • Kekik

Sos için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Tavuklu Yufka Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuklarımızı küçük kuşbaşı doğrayalım bir tavaya alalım suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  2. Soğanları doğrayalım suyunu çeken tavuklara sıvıyağ ek edip ekleyelim.
  3. Biberleri doğrayalım tavuklara ekleyelim.
  4. Güzelce piştikten sonra baharatları ekleyip bir kaç dk daha kavuralım.
  5. Sosu için bir kasede tüm malzemeyi karıştıralım.
  6. Yufkamızı tezgaha açalım sostan sürüp kenarlarından kare biçimini alacak biçimde katlayalım sostan tekrar sürelim.
  7. Eşit halde 4 e keselim.
  8. Her kesime iç harçtan ekleyip zarf biçiminde katlayalım.
  9. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın kabımıza uçları aşta gelecek formda yerleştirelim tüm yufkalar ve gereç bitene kadar bu sürece devam edelim.
  10. Kalan sosu böreklerimizin üzerine sürelim.
  11. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim afiyet olsun 😋.

Tavuklu Yufka Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Limonlu Kek
Kahve (Meryem İle İçtiğimiz Kahve)
Tavuk Tandır ( Lokum Gibi Dağılan)
Zahmetsiz Tepside Nefis Et
Okul İçin Poğaça
Fırında Soslu Somon
Hdabla | © 2025 |