Tavuklu Yufka Böreği
Tavuklu Yufka Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- Sıvıyağ
- Tuz
- Kırmızı toz biber
- Kekik
Sos için;
- 1 su bardağı süt
- 1 şişe maden suyu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Tavuklu Yufka Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuklarımızı küçük kuşbaşı doğrayalım bir tavaya alalım suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- Soğanları doğrayalım suyunu çeken tavuklara sıvıyağ ek edip ekleyelim.
- Biberleri doğrayalım tavuklara ekleyelim.
- Güzelce piştikten sonra baharatları ekleyip bir kaç dk daha kavuralım.
- Sosu için bir kasede tüm malzemeyi karıştıralım.
- Yufkamızı tezgaha açalım sostan sürüp kenarlarından kare biçimini alacak biçimde katlayalım sostan tekrar sürelim.
- Eşit halde 4 e keselim.
- Her kesime iç harçtan ekleyip zarf biçiminde katlayalım.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın kabımıza uçları aşta gelecek formda yerleştirelim tüm yufkalar ve gereç bitene kadar bu sürece devam edelim.
- Kalan sosu böreklerimizin üzerine sürelim.
- 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim afiyet olsun 😋.
Tavuklu Yufka Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















