En Pratik Haliyle Karnıyarık
En Pratik Haliyle Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler
- 12 adet patlıcan küçük boy
İç harcı için;
- 600 gram kıyma
- 2 orta uzunluk domates
- 2 yeşil biber
- 1 kırmızı kapya biber
- 1 büyük uzunluk kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
- Kimyon
- Kekik
- Sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı su
Üzeri için;
- 1 adet domates
- 3 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı su
En Pratik Haliyle Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patlıcanları alacalı olarak soyuyoruz, patlıcanları ortalarına bıçakla çizik atıp fırça yardımıyla patlıcanları ağlıyoruz, akabinde patlıcanları fırına veriyoruz.
- İç harcı için öncelikle bir tavada 2 yemek kaşığı yağda kıymaları kavuruyoruz.
- Kavrulan kıymaya soğanları ek edip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurmaya devam ediyoruz, akabinde sırayla biberler, sarımsak, domates, ve baharatları ekleyip daima birlikte kavuruyoruz.
- Kavrulan kıymalı harcı fırından çıkardığımız patlıcanların içine dolduruyoruz.
- Üzerlerine isteğe bağlı domates biber ekliyoruz, fırın kabına aldığımız karnıyarıkların üzerine salçalı su ek ediyoruz ve fırına veriyoruz. Hepinize afiyet olsun.
En Pratik Haliyle Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














