En Pratiğinden Kıymalı Patlıcan Yemeği
En Pratiğinden Kıymalı Patlıcan Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram kıyma
- 5 adet orta uzunluk patlıcan
- 1 adet kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 3 adet domates
- 2 adet sivri biber
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1,5 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası (yaz domatesi olduğu için salçayı az kullanıyoruz)
- 2,5 su bardağı sıcak su (500 ml )
- Birkaç kol maydanoz
- Karabiber
- Tuz
- Pul biber
En Pratiğinden Kıymalı Patlıcan Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patlıcanları alacalı soyup,doğrayarak üzerine bir tatlı kaşığı tuz atıp karıştırarak bir kenara alalım.
- Tencereye yağı ve kıymayı alalım kavurmaya başlayalım.
- Kıyma kavrulunca yemeklik doğranmış soğanı ekleyip,soğanlar yumuşayana kadar kavuralım.
- Üzerine salçasını ekleyip bir iki tıp karıştıralım.
- Ardından kabuğu soyulmuş yemeklik doğranmış domates ve biberi ,sarımsağı,tuzunu baharatları ek edelim.
- Tuzun içinde bekleyen patlıcanları su dolu kaba alalım,siyah suyu çıkacaktır, yıkayıp süzdürerek yemek tenceremize alalım.
- Kısık ateşte 5 dakika kavurup,sıcak suyunu ek ederek 10 dakika orta ateşte ,20 dk kısık ateşte pişirelim ve üzerine ince kıyılmış maydanoz serpelim.
Mis üzere patlıcan yemeğimiz servise hazırdır. Afiyet olsun. 🥰🌹🌹.
En Pratiğinden Kıymalı Patlıcan Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















