Ocakta Etli Patlıcan Güveç
Ocakta Etli Patlıcan Güveç Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 adet kapya
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 4-5 adet patlıcan
- 400 gram kuşbaşı et
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- 1 su bardağı su
Ocakta Etli Patlıcan Güveç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Etlerimizin piştiğinden emin olmak ve daha süratli ve pratik olmak için kuşbaşı doğradığımız etleri düdüklüde 30 dk haşlıyoruz.
- Soğan ve sarımsağı ince ince doğrayıp sıvı yağ koyduğumuz tencerede kavuruyoruz daha sonra salçayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Ardından küp küp doğradığımız patlıcanları ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Üzerine doğradığımız biberleri ekliyoruz karıştırıyoruz bi kaç dk bu formda kavuruyoruz akabinde kabuklarını soyup doğradığımız domatesleri ekliyoruz.
- Hepsini güzelce karıştırdıktan sonra haşlanan etleri de ek ediyoruz.
- Baharatlarını ve suyu da ekleyip kapağını kapatıyoruz. Pişmeye bırakıyoruz.
- Arada bir patlıcanlarımızı denetim ediyoruz.Afiyet olsun 😋.
Ocakta Etli Patlıcan Güveç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















