Ocakta Etli Patlıcan Güveç

Ocakta Etli Patlıcan Güveç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet kapya
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 4-5 adet patlıcan
  • 400 gram kuşbaşı et
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 su bardağı su

Ocakta Etli Patlıcan Güveç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Etlerimizin piştiğinden emin olmak ve daha süratli ve pratik olmak için kuşbaşı doğradığımız etleri düdüklüde 30 dk haşlıyoruz.
  2. Soğan ve sarımsağı ince ince doğrayıp sıvı yağ koyduğumuz tencerede kavuruyoruz daha sonra salçayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  3. Ardından küp küp doğradığımız patlıcanları ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  4. Üzerine doğradığımız biberleri ekliyoruz karıştırıyoruz bi kaç dk bu formda kavuruyoruz akabinde kabuklarını soyup doğradığımız domatesleri ekliyoruz.
  5. Hepsini güzelce karıştırdıktan sonra haşlanan etleri de ek ediyoruz.
  6. Baharatlarını ve suyu da ekleyip kapağını kapatıyoruz. Pişmeye bırakıyoruz.
  7. Arada bir patlıcanlarımızı denetim ediyoruz.Afiyet olsun 😋.

Ocakta Etli Patlıcan Güveç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Patatesli Karnabahar Graten
Susamlı Kurabiye (Kıyır Kıyır)
Anne Keki
Sütsüz Basit Poğaça
Borcamda Çilekli Hafif Yaz Pastası
Ali Nazik (Kuşbaşılı)
Hdabla | © 2025 |