Limonlu Kurabiye

Limonlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 adet limonun kabuğu
  • 2 adet limonun suyu
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • 3 bardak un (ölçülü bir halde un eklenebilir)

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Limonlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir kap alıp düzgünce yıkamış olduğumuz 2 adet limonların kabuğunu rendeliyoruz.
  2. Daha sonra 2 adet yumurta, şeker ve sıvı yağı ile düzgünce karıştıralım.
  3. Pudra şekerini ekleyip tekrar kıvam alacak halde karıştıralım.
  4. Daha sonra zencefil kabartma tozu vanilya ek edip yeterlice karıştıralım.
  5. En son unu da ölçülü bir biçimde ek edip uygunca yoğuralım.
  6. Yumuşak kıvamda olan hamurumuzu buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  7. 15 dk dinlenen hamuru ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp pudra şekerine batırıp fırın tepsisine dizelim.
  8. 180 derecelik fırında 15 -20 dk pişirelim.

Limonlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tahinli Kurabiye
Ispanaklı Pasta
Zeytinyağlı Taze Fasulye (Çiğden)
Tuzsuz Nafiye (Tahin İle Fark Yarattı) (Videolu)
Sütlaç
Basmati Pirinçli Vişneli Yaprak Sarma (Pcos Dostu – Hafif – Yaz Sofrası İlhamı)
Hdabla | © 2025 |