Limonlu Kurabiye
Limonlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 adet limonun kabuğu
- 2 adet limonun suyu
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 3 bardak un (ölçülü bir halde un eklenebilir)
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Limonlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Geniş bir kap alıp düzgünce yıkamış olduğumuz 2 adet limonların kabuğunu rendeliyoruz.
- Daha sonra 2 adet yumurta, şeker ve sıvı yağı ile düzgünce karıştıralım.
- Pudra şekerini ekleyip tekrar kıvam alacak halde karıştıralım.
- Daha sonra zencefil kabartma tozu vanilya ek edip yeterlice karıştıralım.
- En son unu da ölçülü bir biçimde ek edip uygunca yoğuralım.
- Yumuşak kıvamda olan hamurumuzu buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
- 15 dk dinlenen hamuru ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp pudra şekerine batırıp fırın tepsisine dizelim.
- 180 derecelik fırında 15 -20 dk pişirelim.
Limonlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













