Çörek Otlu Kıyır Kurabiye
Çörek Otlu Kıyır Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 2 -2,5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı çörek otu
Çörek Otlu Kıyır Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir kaba un ve çörek otu hariç tüm materyalleri alarak karıştıralım.
- Yavaş yavaş unu ek edip çörek otunu da ek ettikten sonra ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayalım.
- Sıvı yağlı olduğu için dağılmaması için elimize alıp sıkarak hal verelim.
- Sıvı yağlı olması sizi korkutmasın çok hoş gevrekli ve yağsız bir kurabiye oluyor.
- 180 derecelik evvelce ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
- Herkesin fırınına nazaran pişirme dakikası fark gösterebilir. Dikkatli pişirmek daha hoş sonuçlar verecektir. Birinci sıcağı çıkınca servis yapın. Afiyet olsun😊.
Çörek Otlu Kıyır Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








