Nefis Kahvaltılık Acuka

Nefis Kahvaltılık Acuka Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo biber salçası
  • 500 gr ceviz içi
  • Yaklaşık 15- 20 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı acuka baharatı
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • Salçanız tuzsuz ise 1 tatlı kaşığı tuz

Nefis Kahvaltılık Acuka Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak sarımsaklarımızı bir hoş soyup rondodan geçiriyoruz.
  2. Daha sonra cevizlerimizi de rondoya atıyoruz ,çok un üzere yapmayalım yerken hafif dişe gelecek biçimde çekiyoruz.
  3. Daha sonra derin bir kaseye 1 kilogram salçamızı koyuyoruz.
  4. Üzerine rondodan geçirmiş olduğumuz ceviz ve sarımsağı ekliyoruz, biraz karıştırdıktan sonra kalan öbür gereçleri de ekliyoruz ve işte bu kadar acukamız hazır afiyet olsuun 😉😊.

Acukamızın çabucak bozulmasını istemiyorsak kahvaltılık bir kaseye bir ölçü koyduktan sonra kalanını buzdolabının buzluk kısmında plastik saklama kaplarında saklayabilirsiniz;).

Nefis Kahvaltılık Acuka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Magnolia
Krep Gözleme
Meyveli Pasta
Şehriye Salatası
Kuru İncir Dolması
Lokum Tadında Kavurma
Hdabla | © 2025 |