Nefis Kahvaltılık Acuka
Nefis Kahvaltılık Acuka Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo biber salçası
- 500 gr ceviz içi
- Yaklaşık 15- 20 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı acuka baharatı
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- Salçanız tuzsuz ise 1 tatlı kaşığı tuz
Nefis Kahvaltılık Acuka Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak sarımsaklarımızı bir hoş soyup rondodan geçiriyoruz.
- Daha sonra cevizlerimizi de rondoya atıyoruz ,çok un üzere yapmayalım yerken hafif dişe gelecek biçimde çekiyoruz.
- Daha sonra derin bir kaseye 1 kilogram salçamızı koyuyoruz.
- Üzerine rondodan geçirmiş olduğumuz ceviz ve sarımsağı ekliyoruz, biraz karıştırdıktan sonra kalan öbür gereçleri de ekliyoruz ve işte bu kadar acukamız hazır afiyet olsuun 😉😊.
Acukamızın çabucak bozulmasını istemiyorsak kahvaltılık bir kaseye bir ölçü koyduktan sonra kalanını buzdolabının buzluk kısmında plastik saklama kaplarında saklayabilirsiniz;).
Nefis Kahvaltılık Acuka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











