Şeftalili Ters Kek

Şeftalili Zıt Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
  • 3 adet şeftali
  • 2 yemek kaşığı şeker (şeftalinin üzerine dökmek için)

Şeftalili Aykırı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekerimizi köpük olana kadar mikserle karıştıralım ,sıvı yağ,süt,un,kabartma tozu,vanilya,un eklenir güzelce karıştırılır onu bir kenara alıyoruz.
  2. Şeftalileri dilimliyoruz ,yapışmayan bir tavaya 2 yemek kaşığı şekerimizi döküyoruz ,üzerine şeftalileri diziyoruz ,ocağı açıyoruz şeftaliler suyunu saldıktan sonra ocaktan alıyoruz.
  3. Kekimizin harcını şeftalilerin üzerine döküp 200 derece fırında 30 dk pişiriyoruz .
  4. Bir kürdan ile kekimize batırıp pişip pişmediğini denetim edip sonra fırından çıkarıp kekimiz soğuduktan sonra karşıt çeviriyoruz afiyet olsun.

Şeftalili Karşıt Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pizza Tadında Börek
Kahvaltıya En Yumuşak Krep Tarifi (Videolu)
Islak Kek
Konya Usulü Yoğurt Çorbası
Glutensiz Ispanaklı Kiş
Tırtıl Kurabiye
Hdabla | © 2025 |