Kıymalı Kumpir (Patatesin En Havalı Hali)
Kıymalı Kumpir (Patatesin En Havalı Hali) Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet orta uzunluk patates
- 200 gram kıyma
- 1 büyük soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 domates
- 1 yemek kaşığı salça
- Bir tutam maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı kadar rendelenmiş kaşar
- Yarım yemek kaşığı tereyağı
Kıymalı Kumpir (Patatesin En Havalı Hali) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesleri güzelce yıkayıp kuruyalım üzerine biraz sıvı yağ gezdirip 250 derece fırında yumuşayana kadar pişirelim.
- Bu ortada kıymayı üç yemek kaşığı sıvı yağ ile rengi dönene kadar soteleyelim ,incecik kıydığımız soğanı ve sarımsağı ekleyip kavuralım, rendelenmiş domates ve salçayı, tuzu, karabiberi ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Son olarak kıyılmış maydanoz ek edip karıştıralım ocaktan alalım.
- Fırından aldığımız patateslerin ortalarını kaşıkla oyalım çıkan içleri bir kaseye alalım.
- Çıkan patateslerin üzerine yumurta, tereyağı,kaşar, tuz, karabiber ekleyip ezerek püre haline getirelim ve sıkma torbasına alalım.
- Oyduğumuz patateslerin içine kıymalı harçtan koyup üzerine püre sıkalım ve tekrar sıcak fırına sürelim.
- Kızarınca fırından alalım. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun🤗.
Kıymalı Kumpir (Patatesin En Havalı Hali) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















