Kıymalı Kumpir (Patatesin En Havalı Hali)

Kıymalı Kumpir (Patatesin En Havalı Hali) Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet orta uzunluk patates
  • 200 gram kıyma
  • 1 büyük soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Bir tutam maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı kadar rendelenmiş kaşar
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı

Kıymalı Kumpir (Patatesin En Havalı Hali) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri güzelce yıkayıp kuruyalım üzerine biraz sıvı yağ gezdirip 250 derece fırında yumuşayana kadar pişirelim.
  2. Bu ortada kıymayı üç yemek kaşığı sıvı yağ ile rengi dönene kadar soteleyelim ,incecik kıydığımız soğanı ve sarımsağı ekleyip kavuralım, rendelenmiş domates ve salçayı, tuzu, karabiberi ekleyip kavurmaya devam edelim.
  3. Son olarak kıyılmış maydanoz ek edip karıştıralım ocaktan alalım.
  4. Fırından aldığımız patateslerin ortalarını kaşıkla oyalım çıkan içleri bir kaseye alalım.
  5. Çıkan patateslerin üzerine yumurta, tereyağı,kaşar, tuz, karabiber ekleyip ezerek püre haline getirelim ve sıkma torbasına alalım.
  6. Oyduğumuz patateslerin içine kıymalı harçtan koyup üzerine püre sıkalım ve tekrar sıcak fırına sürelim.
  7. Kızarınca fırından alalım. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun🤗.

Kıymalı Kumpir (Patatesin En Havalı Hali) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Böğürtlenli Porsiyonluk Cheescake
Patatesli Kesme Poğaça
Limon Cup
İftara Çok Hafif Bir Sütlü Tatlı
Gün Tabağı
Semizotu Salatam
Hdabla | © 2025 |