Pamuk Poğaça
Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket kuru maya
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta akı
- Aldığı kadar un
İç harcı;
- Beyaz peynir
Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Maya, şeker, su ve sütü kabımıza alalım mayamız güzelce karışana kadar çırpalım.
- Ardından yağımızı ve sarısını ayırdığımız yumurtamızı ekleyelim.
- Daha sonra tuz ve unumuzu ekliyoruz denetimli biçimde.
- Ele yapışmayacak kulak göğsü kıvamında hamurumuzu uygunca yoğuruyoruz.
- Üzerini streçle kapatıp pak bir beze sararak yaklaşık 45 dk mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayası gelen hamurumuzu alıyoruz iç harcını koyuyoruz şekillendirip tepsimize diziyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz isteğe nazaran susam çörek otu serpiştirip fırına gönderiyoruz.
- Fırından alınca üzerini pak bezle örtüyoruz yemek için azıcık soğumasını bekliyoruz afiyet olsun:).
Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






