Kakaolu Güllaç (Soğuk Baklava)

Kakaolu Güllaç (Soğuk Baklava) Tanımı İçin Malzemeler

  • 7 adet güllaç yaprağı
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker (damak zevkinize nazaran değişir)
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı çikolata

Arası için:

  • 1 kase dövülmüş ceviz ve fındık
  • İri parçalanmış çikolata parçaları

Üzeri için:

  • Toz antep fıstığı
  • Parça çikolata
  • Nar
  • File badem

Kakaolu Güllaç (Soğuk Baklava) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm gereçleri bir tencereye alınır, güzelce karıştırılıp ocağa alınır.
  2. Çikolata ve şeker eriyene kadar ısıtılır.
  3. Bu esnada güllaç yaprakları, yapacağımız tepsiye yahut borcama nazaran kesilir.
  4. Güllaç yapraklarının (parlak kısmı üste gelecek) formda süt ile ıslatılarak dizilir.
  5. Katlarında sayısı değişiklik göstereceği için orta kısmına geldiğimizde gereçleri koyalım.
  6. Sonra tıpkı sürece tekrar devam edelim.
  7. En son buzdolabına birkaç saat dinlendirelim, soğuduktan sonra da üzerini süsleyerek servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. 🍫.

Kakaolu Güllaç (Soğuk Baklava) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muzlu Cevizli Pankek
Sofraların Vazgeçilmez Mezesi Fırında Kaşarlı Mantar
Bisküvi Pasta
Fırında Sebzeli Sucuk
Pratik Kavun Tatlısı
Pudingli Kek
Hdabla | © 2025 |