Kakaolu Güllaç (Soğuk Baklava)
Kakaolu Güllaç (Soğuk Baklava) Tanımı İçin Malzemeler
- 7 adet güllaç yaprağı
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker (damak zevkinize nazaran değişir)
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı çikolata
Arası için:
- 1 kase dövülmüş ceviz ve fındık
- İri parçalanmış çikolata parçaları
Üzeri için:
- Toz antep fıstığı
- Parça çikolata
- Nar
- File badem
Kakaolu Güllaç (Soğuk Baklava) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm gereçleri bir tencereye alınır, güzelce karıştırılıp ocağa alınır.
- Çikolata ve şeker eriyene kadar ısıtılır.
- Bu esnada güllaç yaprakları, yapacağımız tepsiye yahut borcama nazaran kesilir.
- Güllaç yapraklarının (parlak kısmı üste gelecek) formda süt ile ıslatılarak dizilir.
- Katlarında sayısı değişiklik göstereceği için orta kısmına geldiğimizde gereçleri koyalım.
- Sonra tıpkı sürece tekrar devam edelim.
- En son buzdolabına birkaç saat dinlendirelim, soğuduktan sonra da üzerini süsleyerek servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. 🍫.
Kakaolu Güllaç (Soğuk Baklava) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










