Mantarlı Kremalı Spagetti
Mantarlı Kremalı Spagetti Tanımı İçin Malzemeler
Haşlama suyu için;
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 paket makarna (ben spagetti kullandım)
Kremalı mantarlı sos için:
- 1 paket krema
- 1 paket mantar
- 1 diş sarımsak
- 1 küçük soğan
- 3 yemek kaşığı yağ
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay bardağından biraz fazla makarna suyu
Üzeri için;
- 3 -4 kol yeşil soğan (isteğe bağlı)
- 1 kase tane mısır(isteğe bağlı)
- 1 kase rende kaşar peyniri (isteğe bağlı)
Mantarlı Kremalı Spagetti Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir tencereye su alıyoruz zerdeçal ve tuzunu döküp kaynamaya bırakıyoruz.
- Kaynayan suyumuza makarnaları ekliyoruz.
- Sonra soğan ve sarımsak piyazlık doğruyoruz ve yağda kavuruyoruz.
- Ardından mantarları dilimleyip üzerine ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz .
- Kavrulan mantar ve soğanlarımızın üzerine kremalarını baharatlarını ve tuzunu ekliyoruz ve ayırdığımız makarna suyundan ekliyoruz.
- Haşlanan makarnaları yaptığımız kremalı mantarlı sosla buluşturuyoruz.
- Üzeri için dilediğiniz materyalleri kullanabilirsiniz ,ben mısır ,yeşil soğan ve kaşar peyniri kullandım, deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Mantarlı Kremalı Spagetti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






