Mantarlı Kremalı Spagetti

Mantarlı Kremalı Spagetti Tanımı İçin Malzemeler

Haşlama suyu için;

  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 paket makarna (ben spagetti kullandım)

Kremalı mantarlı sos için:

  • 1 paket krema
  • 1 paket mantar
  • 1 diş sarımsak
  • 1 küçük soğan
  • 3 yemek kaşığı yağ
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağından biraz fazla makarna suyu

Üzeri için;

  • 3 -4 kol yeşil soğan (isteğe bağlı)
  • 1 kase tane mısır(isteğe bağlı)
  • 1 kase rende kaşar peyniri (isteğe bağlı)

Mantarlı Kremalı Spagetti Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bir tencereye su alıyoruz zerdeçal ve tuzunu döküp kaynamaya bırakıyoruz.
  2. Kaynayan suyumuza makarnaları ekliyoruz.
  3. Sonra soğan ve sarımsak piyazlık doğruyoruz ve yağda kavuruyoruz.
  4. Ardından mantarları dilimleyip üzerine ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz .
  5. Kavrulan mantar ve soğanlarımızın üzerine kremalarını baharatlarını ve tuzunu ekliyoruz ve ayırdığımız makarna suyundan ekliyoruz.
  6. Haşlanan makarnaları yaptığımız kremalı mantarlı sosla buluşturuyoruz.
  7. Üzeri için dilediğiniz materyalleri kullanabilirsiniz ,ben mısır ,yeşil soğan ve kaşar peyniri kullandım, deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Mantarlı Kremalı Spagetti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bombastik Limonata
Köz Domates Çorbası
Ev Yapımı Mahlepli İçecek
Humus Mezesi
Pratik Milföy Gözleme
Yeşil Mercimek Krep (Diyet)
Hdabla | © 2025 |