Arpa Ve Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı
Arpa Ve Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- Yarım çay bardağı tel şehriye
- Yarım çay bardağı arpa şehriye
- 1 tatlı kaşığı kadar tuz
- 2 litre kadar kaynar su
- 4- 5 yemek kaşığı sıvıyağ
- İsterseniz 1 yemek kaşığı toz tavuk bulyon (bunu kaynar suyu koyduktan sonra içine atıp karıştırın)
Arpa Ve Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak pilavlık bulgurunmuzu ılık su ile ıslatıyoruz.
- Sonra tenceremize yağımızı alıyor ve tel ve arpa şehriyeleri atıp biraz kavuruyoruz.
- Sonra üzerine pilavlık bulgurunmuzu koyuyoruz ,üzerinede kaynar olan suyumuzdan üstüne geçene kadar koyun ve tuzuda atıp kapağı kısık altı kısık biçimde suyunu çekip pişene kadar altı açık dursun.
- Pişince servise hazır şimdiden herkese afiyet şeker olsun 😊😊😊
Daha çok lezzet ve pratik lezzetli tarifler görmek istiyorsanız takip etmeyi unutmayın 😊😊😊😊.
Arpa Ve Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






