Açma Tadında Tel Tel Ayrılan Poğaça
Açma Tadında Tel Tel Ayrılan Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı instant maya
- 2 su bardağı (400 ml) ılık su
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta beyazı
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5 buçuk su bardağı un
Açmak için;
- 100 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
İçi için;
- Beyaz peynir
Üzerine;
- 2 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı pekmez
Açma Tadında Tel Tel Ayrılan Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Maya,şeker ve suyu karıştırıp 10 dakika mayanın etkin olmasını bekleyelim.
- Ardından yumurta beyazı, 4 kaşık zeytinyağı, tuz, un ekleyip yoğuralım.
- Un ölçüsü markaya nazaran değişebilir dikkatli olalım.
- Yumuşak, ele yapışmayan bir hamur olacak.
- Hamuru 12 eşit bezeye ayıralım.
- Bir borcama eritilmiş tereyağı ( yalnızca erisin kaynatmayın) yarım çay bardağı sıvı yağ ekleyelim.
- Bezeleri bu borcama dizip üstünü kapatıp 40 dakika mayalanmaya bırakalım.
- Bezeler tepside yağ ile beklediği için elle çok kolay açılıyor.
- Elimizle dikdörtgen formunda açalım.
- Açtığımız hamurun ortasına bıçakla bir kesik atalım ve kare olacak biçimde katlayalım.
- İçine peyniri koyup zarf halinde kapatalım.
- Üzerine 2 yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı pekmez karıştırıp sürelim.
- 10 dakika tepsi mayası için bekletip 180 derece ısıtılmış fırında denetimli formda pişirelim.
- Katlama formu ınstagram da görüntü olarak var. Deneyenlere afiyet olsun 💓.
Açma Tadında Tel Tel Ayrılan Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















