Açma Tadında Tel Tel Ayrılan Poğaça

Açma Tadında Tel Tel Ayrılan Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 2 su bardağı (400 ml) ılık su
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta beyazı
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 buçuk su bardağı un

Açmak için;

  • 100 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

İçi için;

  • Beyaz peynir

Üzerine;

  • 2 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı pekmez

Açma Tadında Tel Tel Ayrılan Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Maya,şeker ve suyu karıştırıp 10 dakika mayanın etkin olmasını bekleyelim.
  2. Ardından yumurta beyazı, 4 kaşık zeytinyağı, tuz, un ekleyip yoğuralım.
  3. Un ölçüsü markaya nazaran değişebilir dikkatli olalım.
  4. Yumuşak, ele yapışmayan bir hamur olacak.
  5. Hamuru 12 eşit bezeye ayıralım.
  6. Bir borcama eritilmiş tereyağı ( yalnızca erisin kaynatmayın) yarım çay bardağı sıvı yağ ekleyelim.
  7. Bezeleri bu borcama dizip üstünü kapatıp 40 dakika mayalanmaya bırakalım.
  8. Bezeler tepside yağ ile beklediği için elle çok kolay açılıyor.
  9. Elimizle dikdörtgen formunda açalım.
  10. Açtığımız hamurun ortasına bıçakla bir kesik atalım ve kare olacak biçimde katlayalım.
  11. İçine peyniri koyup zarf halinde kapatalım.
  12. Üzerine 2 yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı pekmez karıştırıp sürelim.
  13. 10 dakika tepsi mayası için bekletip 180 derece ısıtılmış fırında denetimli formda pişirelim.
  14. Katlama formu ınstagram da görüntü olarak var. Deneyenlere afiyet olsun 💓.

Açma Tadında Tel Tel Ayrılan Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yağlı Katmer
Tuzlu Kurabiye
6 Kişilik Fırın Sütlaç
Pofidik Bazlama
Organik Pekmezli Kurukayısı Hoşafı
Çikolatalı Kurabiyesi
Hdabla | © 2025 |