Kumlu Kek

Kumlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik tozşeker
  • 1 buçuk su bardağı un
  • 2 çay kaşığı karbonat

Krema için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı tozşeker

Üzerine;

  • 1 su bardağı süt
  • 15 adet kakaolu büsküvi

Kumlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 180 dereceye getirin ısıtmaya başlayın.
  2. Derin bir kapta yumurta ve toz şekeri 4 dakika mikserle çırpın ,ardından başka materyalleri ekleyip 3 dakika daha çırpın ,sonra 32 santimlik borcam tepsiyi tereyağı ile yağlayın ve kek hamurunu tepsiye yayın, evvelden ısınmış fırında 25 dakika pişirin.
  3. Bu ortada kremayı hazırlayın krema için olan bütün materyalleri bir tencereye koyun ocakta orta kısık ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirin kaynayınca ocaktan alın.
  4. Kek pişince fırından tepsiyi alıp sıcakken çabucak üzerine 1 su bardağı soğuk sütü her tarafına gezdirin kek ve kremayı yarım saat soğumaya bırakın.
  5. Krema ve kek soğurken bisküvileri toz haline getirin.
  6. Yarım saat sonra kekin üzerine kremayı yayın onun üzerine toz haline getirilmiş bisküvileri yayın.
  7. Ardından keki buzdolabına koyup en az iki saat bekletin.Afiyet olsun.

Kumlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Güllaç ( Tam Ölçülü Enfes )
Mangal Tadında Köfte ( Efsane Ve Tam Kıvamında)
Profiterol Tadında Yaz Tatlısı (Videolu)
Tavuk Suyu Çorbası
Fırınlanmış Kıymalı Kabak Dolması (Videolu)
Hurmalı Fit Çikolata
Hdabla | © 2025 |