Baton Mozaik Kek

Baton Mozaik Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) su bardağı şeker (dilerseniz 1 bardak)
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ (dilerseniz 1 bardak)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao (katıları da, açmak için 1-2 kaşık süt lazım olabilir)

Baton Mozaik Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri çırpalım.
  2. Süt ve sıvı yağı ek edip çırpalım.
  3. 1 bardak un, vanilya ve kabartma tozunu ek edin.
  4. Son 1 bardağı da denetimli ek edin. Bana fazla gelmişti 2 bardaktan biraz az kullandım.
  5. Harcı ikiye bölelim ve bir kısmına kakao ek edip çırpalım.
  6. Katılaşacaktır doğal olarak, süt ek ederek azıcık açalım başka harçla birebir kıvam alicak halde 1-2 yemek kaşığı.
  7. Kek kalıbına desenini nasıl istiyorsanız o biçimde bir kakaolu bir vanilyalı olucak biçimde azar azar ek edin.
  8. 160 derece evvelce ısıtılmış fırında 50 dk pişirelim.

Baton Mozaik Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nafiye Kurabiye
Kahvaltılık Zeytin Salatası
Tahinli Kurabiye
Puf Puf Nefis Peynirli Börek
Midyeli Pilav
İşkembe Çıtlatması
Hdabla | © 2025 |