Baton Mozaik Kek
Baton Mozaik Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1/2 (yarım) su bardağı şeker (dilerseniz 1 bardak)
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ (dilerseniz 1 bardak)
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao (katıları da, açmak için 1-2 kaşık süt lazım olabilir)
Baton Mozaik Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri çırpalım.
- Süt ve sıvı yağı ek edip çırpalım.
- 1 bardak un, vanilya ve kabartma tozunu ek edin.
- Son 1 bardağı da denetimli ek edin. Bana fazla gelmişti 2 bardaktan biraz az kullandım.
- Harcı ikiye bölelim ve bir kısmına kakao ek edip çırpalım.
- Katılaşacaktır doğal olarak, süt ek ederek azıcık açalım başka harçla birebir kıvam alicak halde 1-2 yemek kaşığı.
- Kek kalıbına desenini nasıl istiyorsanız o biçimde bir kakaolu bir vanilyalı olucak biçimde azar azar ek edin.
- 160 derece evvelce ısıtılmış fırında 50 dk pişirelim.
Baton Mozaik Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






