İncirli Kurabiye
İncirli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Hamur materyali;
- 200 gr un
- 40 gr toz şeker
- 85 gr margarin (oda ısısında)
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 3 gr kabartma tozu
İncirli iç materyali;
- 300 gr kuru incir
- 1 çay kaşığı vanilya özü sıvı olarak
Üzeri için:
- Pudra şekeri
İncirli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Unu uygun kaba alın ,margarin ,şeker, vanilya ,yumurta ekleyip güzelce yoğurun ele yapışmayan hamur elde edelim.
- Hamuru toparlayıp strecleyip buzdolabına en az 1saat dinlendirin.
- İncirlerimizi miksere koyun içine vanilya özünüde ek edin düzgünce mikser edin sürmelik kıvamlı olsun.
- Streçe dökün ve buzdolabına 1saat sertleşsin.
- Dinlenen hamurumuzu yağlı kâğıt alıyoruz ve üstüne de yağlı kâğıt koyup ince olucak biçimde merdane ile açıyoruz kare olucak formda düzgünce.
- Bıçakla ortadan ikiye keselim birinci baştan başlayarak dinlenen incirleri ince hamuru uzunluğunda koyun ve rulo yapın öteki kesilen hamurada tıpkı süreci uygulayalım.
- Rulo yaptıktan sonra çatalla hafif bastırarak üzerine hal verin ve 2 parmak kalınlığında keselim.
- Önceden ısıtılmış 200c fırında 180c indirip 30dk pişsin kâfi. Piştikten sonra üzerine pudra şekerini ilave edip servis edebilirsiniz afiyetle kalın.
İncirli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







