İncirli Kurabiye

İncirli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

Hamur materyali;

  • 200 gr un
  • 40 gr toz şeker
  • 85 gr margarin (oda ısısında)
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 3 gr kabartma tozu

İncirli iç materyali;

  • 300 gr kuru incir
  • 1 çay kaşığı vanilya özü sıvı olarak

Üzeri için:

  • Pudra şekeri

İncirli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Unu uygun kaba alın ,margarin ,şeker, vanilya ,yumurta ekleyip güzelce yoğurun ele yapışmayan hamur elde edelim.
  2. Hamuru toparlayıp strecleyip buzdolabına en az 1saat dinlendirin.
  3. İncirlerimizi miksere koyun içine vanilya özünüde ek edin düzgünce mikser edin sürmelik kıvamlı olsun.
  4. Streçe dökün ve buzdolabına 1saat sertleşsin.
  5. Dinlenen hamurumuzu yağlı kâğıt alıyoruz ve üstüne de yağlı kâğıt koyup ince olucak biçimde merdane ile açıyoruz kare olucak formda düzgünce.
  6. Bıçakla ortadan ikiye keselim birinci baştan başlayarak dinlenen incirleri ince hamuru uzunluğunda koyun ve rulo yapın öteki kesilen hamurada tıpkı süreci uygulayalım.
  7. Rulo yaptıktan sonra çatalla hafif bastırarak üzerine hal verin ve 2 parmak kalınlığında keselim.
  8. Önceden ısıtılmış 200c fırında 180c indirip 30dk pişsin kâfi. Piştikten sonra üzerine pudra şekerini ilave edip servis edebilirsiniz afiyetle kalın.

İncirli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Boyoz
Tavada Kuşkonmaz Tarifi (Videolu)
Simitli Sucuklu Yumurta
Milföylü Yufka Böreği (Su Böreği Tadında)
Browni Kurabiye
Unsuz Tahinli Ekmek (Glutensiz Ekmek)
Hdabla | © 2025 |