Çiğ Köfte
Çiğ Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 6 su bardağı çiğ köftelik bulgur
- 1 su bardağı sıvı yağ +zeytin yağ
- 1 büyük uzunluk soğan posası
- 2 büyük uzunluk domates
- 1 su bardağı isot
- 2 yemek kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tatlı pul biber
- Yarım tatlı kaşığı acı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tarçın
- 3 diş sarımsak rendesi
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
- Yarım çay bardağı limon suyu
- 2 yemek kaşığı domates ve biber salçası
Çiğ Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel karıştırma kabımızın içine çiğ köftelik bulgurumuzu koyuyoruz.
- Rendelediğimiz soğanların suyunu sıkıyoruz posasını karışıma ekliyoruz.
- İsot üstüne çıkacak kadar kaynar suyla ıslatıyoruz.
- Yumuşayan isotlarımızı suyuyla bir arada geriye kalan tüm materyallerle birlikte karıştırma kabına aktarıyoruz. Yoğurmaya başlıyoruz.
- 2 büyük uzunluk domatesin rendesini yavaş yavaş karışıma katıyoruz. Tuzunu kendi ağız tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz.
- Bulgurun sertliğine nazaran içine azar azar soğuk su ve karışımın parlaklığına nazaran yağ eği yapılabilir.
- Yaklaşık 1 saat boyunca güzelce homojen olan karışımımız yapış yapış olunca poşetle sıkarak şekillendiriyoruz.
- Marul,limon, nar ekşisi ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🥰.
Çiğ Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









