Tavuk Döner

Tavuk Döner Tanımı İçin Malzemeler

2 kilo gram için ölçüler;

  • 1 kg tavuk göğsü
  • 1 kg tavuk but
  • 150 gram eritilmiş kuyruk yağı

Sosu için;

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 adet soğanın suyu
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 2 kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik

Tavuk Döner Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sos için bütün gereçleri karıştırıyoruz .
  2. Daha sonra ince kestiğimiz tavuklarımızı bu karışımın içine ekliyoruz .
  3. Kuyruk yağını da ekleyip uygunca karıştırıyoruz daha sonra bu karışımı strece koyup rulo yapıp sarıyoruz ve buzluğa kaldırıyoruz .
  4. Buz tuttuktan sonra bıçak yardımı ile ince ince kesip yağlı kızmış tavamıza koyup pişiriyoruz.

Harika oluyor bunu deneyin pişman olmazsın dışardan almaya son.

Deneyen herkese şimdiden afiyet şifa olsun inşallah 😋.

Tavuk Döner Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Krep
Nefis Karaköy Poğaçası
Bol Çikolatalı Sufle
Kıymalı Milföy Mantı
Patates Mantısı (Videolu)
Hurma Püresi
Hdabla | © 2025 |