Porsiyonluk Cheescake
Porsiyonluk Cheescake Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram yoğurt
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket krema
- 3 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
Tabanı için;
- 1,5 paket burçak bisküvi
- 4 yemek kaşığı tereyağı
Porsiyonluk Cheescake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bisküvileri rondoda çekelim.
- Eriyen tereyağını ekleyip karıştıralım.
- Kullanacağımız kalıbın içine hazırladığımız bisküvili karışımdan koyup bardak yardımıyla bastıralım.
- Buzdolabına koyup üstünü kısmını hazırlayalım. 👍
- Fırını 170 derece alt-üst derecede çalıştıralım.
- ➡️Yoğurt ve şekeri bir kaba koyup çırpalım.
- Kremayı ekleyip karıştıralım.
- Yumurtaları tek tek ekleyip karıştıralım.
- Karıştırma kısmını kısa tutalım. 👍
- Son olarak nişasta ve vanilini ekleyelim.
- Harcı kalıplara döküp evvelden ısıttığımız 170 derece fırında alt-üst ayarda pişirelim.
- Bu kısımda fırına bir kap yada tepsi ile su koyalım.
- Pişme müddeti fırından fırına değişiyor.
- Hafif üzeri kızarınca yavaşça sallayarak pişip pişmediğini denetim edelim.
- Salladığımızda çok fazla oynamıyorsa fırını kapatalım.
- Kapağını aralık bırakarak 1 saat kadar oda ısısına gelmesini bekleyelim.
- Soğuyunca vaktiniz varsa 1 gece buzdolabında bekletelim.
- Üzerine istediğiniz sosu yapıp servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 🥰.
Porsiyonluk Cheescake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















