Evde Kesme Makarna
Evde Kesme Makarna Tanımı İçin Malzemeler
Humuru için;
- 4 adet yumurta
- 3 su bardağı un
Haşlamak için;
- Sıcak su
- Tuz
Sosu için;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 5 dilim salam
- 1 paket krema
- 1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri
Evde Kesme Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamurumuzu yoğuruyoruz. Hamur 5 dk dinlendikten sonra hamurumuzdan yumaklar alıp çok ince olmayacak halde açalım.
- Benim meskende hamur açma makinem yoktu, tahta ile yufka açar üzere açtım.
- Sonrasında ince ince hamuru dilimleyelim.
- Kaynamış suyu ve bir yemek kaşığı tuzu kazana alalım.
- Su tekrar kaynadıktan sonra makarnaları yavaş yavaş ek edelim.
- Makarna bir yandan pişerken sosunu ayarlayalım.
- Makarnanın sosuna geçelim.
- Tavaya biber ve yağı alalım.
- Biber biraz piştikten sonra salamı ekleyelim. O da biraz kavrulduktan sonra domatesi ek edebilirsiniz.
- Domates de yumuşayıp sos kıvamına gelince en son kremamızı ekleyelim.
- Bir iki karıştırdıktan sonra kaşar peynirini de ekleyip sosun altını kapatabiliriz.
- Makarna da piştikten sonra sosu ile birleştirelim. Birinci sıcaklığı geçtikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun🌸.
Evde Kesme Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















