Yumuşacık Zeytinli Poğaça
Yumuşacık Zeytinli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 2 yumurta akı
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 6 su bardağı un
- 4 tatlı kaşığı zeytin ezmesi
Üzeri için:
- Yumurta sarısı
- Susam
- Çörekotu
Yumuşacık Zeytinli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Su, süt, yumurta akı, şeker, tuz ve maya karıştırılır.
- Un azar azar eklenir ve yoğurulur. Elde edilen hamur 1 saat bekletilir.
- Mayalanan hamurun havasını almak için bir defa daha yoğurulur.
- Hamurdan küçük bezeler alınır yuvarlak biçimde el ile açılır.
- Yarısına iç harcı koyulur öbür yarısına da 1 cm genişliğinde kesikler atılır.
- İç harcı olan taraftan başka tarafa gerçek sarılır.
- Uçları birleşecek biçimde tepsiye koyulur.
- 50° fırında 5 dk mayalanmaya bırakılır.
- Fırından çıkarılıp üstüne yumurta sarısı ve susamla çörekotu sürülür.
- 180° fırında 20 dk pişirilir. Afiyet olsun 😊.
Yumuşacık Zeytinli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





