Patlıcan Oturtma

Patlıcan Oturtma Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet orta uzunluk patlıcan
  • 500 gram dana kıyma (orta yağlı)
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet büyük domates
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıcak su (200 ml)
  • 1 tatlı kaşığı tuz (patlıcanları bekletmek için)

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 su bardağı sıcak su (300 ml)

Üzeri için:

  • 1 adet domates
  • 3 adet yeşil biber

Patlıcan Oturtma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patlıcanlarımızı alacalı olacak biçimde soyalım.
  2. Soyduğumuz patlıcanları kalınca dilimleyelim.
  3. Genişçe bir kaba aldığımız suyun içerisine 1 tatlı kaşığı kadar tuz ek edelim.
  4. Ardından dilimlediğimiz patlıcanları tuzlu suyun içerisinde acısının çıkması için yaklaşık yarım saat kadar bekletelim.
  5. Diğer taraftan uygun bir tavaya 500 gram kadar kıymayı alalım.
  6. Kıymanın rengi dönünceye kadar karıştırarak kavuralım.
  7. Kıymanın rengi döndükten sonra 3 yemek kaşığı zeytinyağı, yemeklik doğranmış kuru soğan, iki diş sarımsağı tavaya alalım.
  8. Karıştırarak kavurmaya devam edelim.
  9. Soğanlar ve biberler diriliğini kaybedinceye kadar kavurduktan sonra 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 2 adet doğranmış domates de ek ederek tekrardan karıştıralım.
  10. Daha sonra 1 çay kaşığı kimyon, yarım çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı tuzu da ekleyelim tekrardan karıştıralım.
  11. Ardından 1 su bardağı sıcak su ek edelim ve karıştırarak pişirmeye devam edelim.
  12. Kıymalı harcımız suyunu çekmeye yakın üzerine yarım demet kadar doğranmış maydanozu ek edelim.
  13. Karıştırdıktan sonra kıymalı harcımızı ocaktan alalım.
  14. Bu ortada tuzlu suda bekleyen patlıcanlarımızın suyunu süzelim ve patlıcanları uygun bir bezin içerisinde kurulayalım.
  15. Daha sonra yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine patlıcanlarımızı dizelim.
  16. Üzerine az ölçüde zeytinyağı ve tuz gezdirdikten sonra patlıcanlarımızı 200 derece fırında 40 dakika boyunca pişmeye bırakalım.
  17. Sürenin sonunda patlıcanlarımızı bir borcama aktaralım.
  18. Aralarında boşluk kalmayacak formda sıkıştıralım.
  19. Ardından hazırladığımız kıymalı harcı patlıcanların üzerine yayalım.
  20. Bir kasenin içerisinde 1 yemek kaşığı domates salçasını yaklaşık 1,5 su bardağı sıcak su ile çözelim.
  21. Ardından hazırladığımız sosu yemeğimizin üzerine gezdirelim.
  22. Domates dilimleri ve yeşil biberli süslediğimiz yemeğimizi 180 derece fırında 40 dakika boyunca pişmeye bırakalım.
  23. Üzeri hafifçe kızarmaya başlayan nefis patlıcan oturtmamız artık servise hazır. Afiyet olsun!.

Patlıcan Oturtma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muzlu Pankek
Açma Tarifi
Glutensiz Pırasalı Havuçlu Kek
Basit Yoğurt Çorbası
Kıbrıs Tatlısı
Sguid Game Şekeri (Süper)
Hdabla | © 2025 |