Tavuk Kebabı Eşliğinde Sulu Nefis Pilav
Tavuk Kebabı Eşliğinde Sulu Nefis Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 400 ml haşlanmış tavuk suyu
- 1 su bardağı pirinç (200ml )
- 1 çay bardağı tel şehriye (125 ml)
- Damak tadınıza nazaran tuz
- 1 paket hazır tavuk kebabı (400 gr)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için;
- 1 çay kaşığı kadar karabiber
Tavuk Kebabı Eşliğinde Sulu Nefis Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle haşlanmış tavuğun suyunu süzgeçten geçirelim kullanılacak olan suda tavuktan kalıntısı olmamasınını sağlayalım.
- Diğer taraftan suda bekletilmiş pirinçin suyunu büsbütün süzelim. Uygun bir tavaya yağı alalım.
- Kızgın yağın üzerine tel şehriyeyi alalım biraz rengi atana kadar kavuralım.
- Pirinçi ek edelim. Pirinç güzelce kavrulduktan sonra kaynar tavuk suyunu ek edelim.
- Damak tadınıza nazaran tuzu ek edelim.
- Kısık ateşte kapağını kapatıp suyunu çekene kadar denetimi biçimde pişmeye bırakalım.
- Suyunu çekmiş olan pirinçin üzerini pak havlu ile kapatıp dinlenmeye bırakalım.
- Diğer taraftan uygun bir tavaya yağı alalım kızgın yağın üzerine hazır tavuk kebabını ek edelim,kısık ateşte kavuralım.
- Sunuma geçelim, servis tabağına pilavı alalım istek ederseniz üzerine tavuk kebabını ek edelim görseldeki üzere. İsterseniz karabiber serpiştirebilirsiniz sıcak servis yapalım.
Tavuk Kebabı Eşliğinde Sulu Nefis Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










