Ezogelin Çorbası

Ezogelin Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı kırmızı mercimek
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tane soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Kimyon
  • Reyhan
  • Pulbiber
  • Nane
  • Tuz
  • Sıvıyağ
  • Azıcıkda tereyağ
  • Biber salçası
  • Domates salçası

Ezogelin Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Düdüklü tenceremize tereyağı ve sıvı yağımız koyuyoruz, akabinde soğanlarımızı ,sarımsaklarımızı, ince ince doğruyoruz.
  2. Dogradığımız soğan ve sarımsaklarımızı tenceremize koyup pembeleşinceye kadar pişiriyoruz, bu ortada sıcak suyumuzu hazırlayıp bi kenara koyuyoruz.
  3. Kavrulan soğan ve sarımsaklarımızın üstüne unumuzu ek edip 5 dk kavuruyoruz, akabinde biber salçası ve domates salçamızı alıp kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  4. Salçamızı hazır olunca üzerine bulguru muzu pirinçinmizi ve mercimeğimizi ekliyoruz.
  5. Eklenen bakliyatlarımızın üzerine kimyon, reyhan ,tuz, pulbiber ,nanemizi ekliyoruz karıştırıyoruz.
  6. Sıcak suyumuzu da ek ediyoruz karıştırıp düdüklümüzün kapağını kapatıyoruz.
  7. Düdüklümüz kaynamaya çıkınca 15 dk pişiriyoruz ,pişen çorbamızı bir kaseye alıp limonumuzla servis ediyoruz.Afiyet olsun.

Ezogelin Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuşbaşılı Kabak Yemeği
Sebzeli Bebek Eriştesi
Dondurmalı Çilekli Milkshake
Beslenme İçin Kitkat
Etli Sebzeli Güveç
Vietnamese Tavuklu Pho
Hdabla | © 2025 |