Şeftalili Kek

Şeftalili Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt (sulu tarafı)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı un+2 yemek kaşığı

Üzeri için;

  • 2 adet şeftali
  • File badem (isteğe nazaran fındık da olur)

Şeftalili Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yoğurt ,sıvı yağ, toz şeker, vanilyayı boza kıvamına gelecek formda mikserle çırpalım ,bu karışımdan bir su bardağı ayıralım ve buzdolabına kaldıralım.
  2. Kalan harcın üzerine yumurta kabartma tozu unu koyup tekrar mikserle karıştıralım, koyu kıvamlı bir hamur olacak olağandan biraz daha koyu tepsiye dökelim.
  3. Üzerine şeftalileri ince ince dilim ve yerleştirelim en üstüne file badem koyalım .
  4. Fırında 150 derecede yaklaşık 40-45 dakika kendi fırınınızın ayarına nazaran pişirebilirsiniz ,fırından çıkardığımız kekin birinci sıcağa çıkınca ayırdığımız sosu üzerine dökelim ve dinlenmeye bırakalım afiyet olsun.

Şeftalili Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Avokado Yumurtalı Tartin
Çöp Şiş Köfte Patates
Ramazana Özel Gül Tatlım
Mantar Mezesi
Fırında Sebze Köftesi (Diyette Kurtarıcı Leziz Tarif)
Zeytinyağlı Biber Dolması
Hdabla | © 2025 |