Tahinli Kurabiye
Tahinli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram tereyağ
- 1 su bardağı tahin
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker
- 1 su bardağı ceviz
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilin
- 3-3,5 su bardağı un
Üzeri için;
- 1 adet yumurta beyazı
- 1 su bardağı ceviz (ince çekilmiş)
- Çikolata
Tahinli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabımıza un hariç bütün materyalleri alalım.
- Unu denetimli bir halde ekleyelim.
- Kıvamını alan kurabiye hamurunu iki yağlı kağıt ortasına alıp merdane/oklava yardımıyla düzeltelim.
- Kare halinde kesip evvel yumurta akına sonra cevize bulayıp tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış 170° fırında pişirelim.
- Kurabiyeler pişip soğuduktan sonra benmari yöntemi erittiğimiz çikolatayla süsleyelim.
Tahinli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















