Portakallı Limonlu Üzümlü Cevizli Tarçınlı Kurabiye

Portakallı Limonlu Üzümlü Cevizli Tarçınlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 ,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 100 gram tereyağı
  • 1 adet portakalın kabuğunun rendesi ve suyu
  • 1 paket vanilya
  • 1 pk kabartma tozu
  • Yarım çay karbonat
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 1 su bardağı sarı kuru üzüm
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım limonun suyu
  • 1 adet limonun kabuğunun rendesi
  • 6 ,5 su bardağı un

Üzerine:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Portakallı Limonlu Üzümlü Cevizli Tarçınlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kaba şekeri ,yumurtayı koyalım tel çırpıcı ile iki üç dk çırpalım.
  2. Sıvı yağ ,yoğurt ekleyip çırpalım,sonra oda sıcaklığında tereyağını katalım.
  3. Üzerine unu eleyerek bir kısmını koyalım karıştıralım.
  4. Yıkadığımız üzümü biraz unlayıp hamura katalım, portakal rendesi ,limon rendesi, vanilya, cevizi ,tarçını ekleyip karıştıralım.
  5. Karbonat, kabartma tozu dökelim.
  6. Üzerine portakal ve limon suyu,sirke döküp karıştıralım.
  7. Diğer kalan unu da eleyerek yoğuralım.
  8. Kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
  9. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye hamurdan yumurta kadar kesimler koparıp yuvarlayalım.
  10. Tepsiye dizelim üzerine yağla çırpılmış yumurta sarısı sürelim.
  11. Bıçakla üzerine arti halinde keselim. Kurabiyenin içinin pişmesi için.
  12. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30-35 dk denetim ederek pişirelim. Afiyet olsun.

Portakallı Limonlu Üzümlü Cevizli Tarçınlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Borcam Böreği
Arap Saçı-Marata
Pancar Kavurması
Porsiyonluk Rulo Pasta
Gerçek Avcı Böreği
Şakşuka
Hdabla | © 2025 |