Milchschnitte (Süt Dilimi)
Milchschnitte (Süt Dilimi) Tanımı İçin Malzemeler
Keki için:
- 4 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 pk vanilin şekeri
- 1 pk kabartma tozu
Kreması için:
- 1 kutu krema (schlagobers)
- 1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri
- 100 gram krem peynir
- 1 yemek kaşığı bal
- Birkaç damla limon yahut portakal
Milchschnitte (Süt Dilimi) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Keki için; evvel yumurta ve şekeri güzelce çırpın ve bütün malzemeleride ekleyerek çokta koyu olmayan bir kıvam elde edin.
- En büyük uzunluk geniş bir fırın tepsisine yağılı kağıt serin ve kek hamurunu yayın üzerine.
- 200 derecede 10 dakikada hazır hale geliyor ve keki soğumaya bırakıyoruz.
- Kreması için kremayı kıvamı sertleşene kadar çırpın, daha sonra öteki gereçleri de ekleyerek çırpın ve kek soğana kadar buzdolabında koruma edin daha fazla krema elde etmek için süt, kıvamını katı yapamayanlar krema sertleştirici (sahnesteif) kullanabilir.
- Keki ikiye kısım. Kremayı bir tarafa sürdükten sonra kekik başka yarısıyla üstünü kapatın.
- Yaklaşık 20-25 dakikada herseyi ile hazır hale geliyor. Birkaç saat buzdolabında dinlendikten sonra servise hazır.
Milchschnitte (Süt Dilimi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






