Cream Puff
Cream Puff Tanımı İçin Malzemeler
Çıtır katman için;
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağından bir parmak fazla şeker
- 90 gram tereyağ
Kreması için;
- 2 adet yumurta sarısı
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 4 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım paket çiğ krema
- 1 paket toz kremşanti
Choux hamuru;
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- Bir tutam tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 90 gram tereyağ
- 4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 paket vanilin
Cream Puff Tanımı Nasıl Yapılır?
- Çıtırın katman hazırlanışı; soğuk tereyağı şeker ve unla karıştırarak hamur haline getirin.
- İki yağlı kağıdın ortasında açılıp buzluğa atılır.
- Krema yapılışı; vanilya, tereyağ, krema ve şanti hariç tüm materyaller tencereye alınır.
- Kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
- Daha sonra altı kapatılınca vanilya ve tereyağ eklenir.
- Üzerine streç kapatılır ve dinlendirilir.
- Daha sonra toz kremşanti eklenip çırpılır.
- Çiğ kremayı denetimli ekleyip çırpmaya devam edebilirsiniz.
- Choux hamuru yapılışı; su, tuz, şeker ve tereyağ tencereye alınır, kaynamaya başlayınca un eklenip güzelce kavrulur.
- Altı kapatılıp vanilya eklenir biraz ılınması beklenir.
- Ilıyınca yumurtalar teker teker eklenip her seferinde düzgünce çırpılır.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye ortalarında boşluk bırakarak sıkılır.
- Buzluktaki kıtır katman çıkartılıp yuvarlak bir bardakla kesilip hamurların üzerlerine koyulur.
- 180 derece evvelden ısıtılmış fırında 30-35 dakika (kızarana kadar) pişirilir.
- Piştikten sonra da 10 dakika daha kapalı fırında tutulur.
- Soğuyunca kremayla doldurulur. İsteğe nazaran üzerine çikolata sos ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun 😋.
Cream Puff Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






