Şeftalili Ters Yüz Keki

Şeftalili Aykırı Yüz Keki Tanımı İçin Malzemeler

Taban için:

  • Yaklaşık 40 gram tereyağı
  • 4-5 yemek kaşığı şeker
  • 4-5 adet dilimlenmiş şeftali yahut nektarin

Kek hamuru için:

  • Yaklaşık 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/3 çay kaşığı tuz
  • Yaklaşık 140-145 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1+1/4 (çeyrek) su bardağı toz şeker
  • 3 büyük uzunluk oda sıcaklığında yumurta
  • 1 paket vanilya
  • Yaklaşık 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı süt

Şeftalili Zıt Yüz Keki Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kalıbın tabanına yağlı kağıt serin.
  2. Üzerine tereyağı sürün ve şekeri yayın.
  3. Şeftali dilimlerini yerleştirin.
  4. Kek hamuru için, oda sıcaklığındaki tereyağı ve toz şekeri yeterlice çırpın.
  5. Yumurtaları teker teker ekleyip karıştırın.
  6. Geriye kalan tüm kek gereçlerini ekleyip homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
  7. Hazırladığınız kek hamurunu şeftalilerin üzerine dikkatlice dökün.
  8. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, ortalama 45-55 dakika yahut kürdan testi pak çıkana kadar pişirin.
  9. Fırından fırına müddet değişebilir, denetimli olmakta yarar var.

Şeftalili Aykırı Yüz Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Diyet Bowl
Gül Şeklinde Salam (Sunum)
Açma Tarifi
Milföy Tabanlı Ispanaklı Mantarlı Kiş Çok Pratik
Hazır Lavaştan Tavada Pratik Börek
Yoğurtlu Çıtır Kabak
Hdabla | © 2025 |