Kayseri Yağlaması

Kayseri Yağlaması Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 3 su bardağı un
  • 1 buçuk tatlı kaşığı maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı ılık su ( denetimli dökün)

İç harcı için;

  • 400 gram dana orta yağlı kıyma
  • 1 tane soğan
  • 2 tane yeşil biber
  • 1 tane kapya biber
  • 2 tane büyük domates
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 modül tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Silme tatlı kaşığı karabiber
  • Silme tatlı kaşığı nane
  • Silme tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı biber salçası

Süslemek için;

  • Yoğurt

Kayseri Yağlaması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hamuru yaparak başlıyorum. Kabıma unu alıyorum.
  2. Ortasını açarak unun tuz ve maya ekleyip ılık şu ile karıştırarak çok yumuşak olmayan ele yapışmayan hamur elde ediyoruz.
  3. Hamuru mayalanmaya bırakıyorum.
  4. 1 saat sonra mayalanan hamuru bezelere ayırıp tek tek açmaya başlıyorum.
  5. Servis tabağı büyüklüğünde açtım ben tek tek açtığım lavaşları pişirmeye başladım. Toplamda bende 10 lavaş çıktı.
  6. Lavaşları bir örtünün içine alıp bekletiyorum.
  7. Daha sonra iç harcına geçiyorum.
  8. Önce soğan ve biberleri doğrayıp yağını ekleyip ocağın altını açtım kavrulmaya bıraktım.
  9. Çok fazla öldürmeden kıymayı ekledim ve kıymayla kavurmaya devam ettim.
  10. Kıymada suyunu salıp çekince rendelediğim domatesleri ekledim.
  11. Salçasını ekleyip biraz domatesi ile kavurulunca bir buçuk su bardağı sıcak su ekledim.
  12. Daha sonra baharatını ekleyip pişirdim.
  13. En son olarak lavaşları katlayıp harcın içine batırıp bir tepsiye ve ya tabağa alıp kıyma ve lavaş olarak kat kat diliyoruz ,en son olarak kesip servis ediyoruz, isteğe bağlı yoğurt ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun şimdiden.

Kayseri Yağlaması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Klasik Kurabiye
Sağlıklı Çilek Reçeli (Şekersiz Ve 30 Dakikada Hazır)
Süt Dilimi
İncecik El Açması Gözleme
Yeşil Cacık
Frambuazlı Kırıntı Muffin Kek (Videolu)
Hdabla | © 2025 |