Kandil Simiti

Kandil Simiti Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gr tereyağ yumuşak
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta sarısı (akı yüzü için ayrılacak)
- 1 çay kaşığı karbonat
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
- Yumurta akı
- Susam
Kandil Simiti Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç tüm gereçleri elimizle karıştırıp unu ekleyip güzelce yoğuralım.
- 30 tane beze yapalım yuvarlayın.
- Önce yumurta akına sonra susama bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- Isıtılmış fırına verip 180 derecede kızarana kadar pişirelim .
- 35 dakikada pişiyor ancak fırından fırına fark var denetimli pişirin.
Kandil Simiti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











