Çıtır Çıtır Yiyebileceğiniz En Güzel Patlıcan Tarifi

Çıtır Çıtır Yiyebileceğiniz En Hoş Patlıcan Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 tane kemer patlıcan
  • 1 çay kaşığı tuz (patlıcana serpmek için)
  • 150 gram orta yağlı kıyma
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 çorba kaşığı galeta
  • Yarım çay bardağından bir parmak fazla su

Sosu için;

  • 1 tane yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik un
  • 1 su bardağı maden suyu
  • Tuz

Kızartmak için;

  • Yeterince sıvı yağ

Çıtır Çıtır Yiyebileceğiniz En Hoş Patlıcan Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patlıcanlarımızı fotoğraftaki üzere başından ve ucundan birazcık keselim ,uzunlamasına iki tarafına çizgi yapalım ve bir soyacakla ince ince keselim .
  2. Bütün hepsini kestikten sonra patlıcanların üstüne biraz tuz serpiştirip kağıt havluyla üstünü kapatıp hafif bastıralım 10 dakika bekletelim.
  3. Patlıcan beklerken kıyma harcını büyün materyalleri ekleyip karıştıralım.
  4. Patlıcanlarumızın içine ince katman halinde kıymayı döşeyip rulo üzere saralım, bütün hepsini yapalım ve sosunuda bütün malzemeleti ekleyip topaklanmasın diye düzgünce çırpalım.
  5. Daha sonra sos tavsmıza yağımızı ekleyip kızınca patlıcan ruloları sosa düzgünce bulayıp yağa atalım güzelce kızartalım .
  6. Yeterince kızan patlıcanlarımızı havlu peçete serili tabağa alalım ,yanına sarımsaklı yoğurt yahut ketçapla sıcak sıcak servis edelim ,çıtırlığını yarım saat koruyor ona nazaran tüketin.

Çıtır Çıtır Yiyebileceğiniz En Hoş Patlıcan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Haşlanmış İçli Köfte Tarifi
Patlıcan Mezesi
Cevizli Çikolatalı Ekmek (Videolu)
Tuzlu Kurabiye (Pastane Usulü)
Midye Poğaça
Köz Biber Ezmesi
Hdabla | © 2025 |