Pastane Kurabiyesi

Pastane Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 275-300 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 adet vanilya şekeri
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı nişasta
- 5-6 su bardağı un denetimli ekleyin ( bardak ölçüm 200ml)
- 1 çimdik tuz
Süslemek için;
- Çikolata
- Fındık
- Yeşil fıstık
Pastane Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm materyalleri karıştırıp ele yapışmayan bir kurabiye hamuru yoğurup, 30 dk buzdolabında bekletin.
- Hamuru 3 kesime ayırıp, birine yeşil fıstık ekleyip tekrar yoğurup, ay hali verip, tepsiye dizip, ısıtılmış fırında 15 dk pişirdim soğuduktan sonra çikolata ve fıstığa batırdım.
- 2. Çiye çatalla biçim verip tepsiye dizip 180 derecede ısıtılmış fırında 15-18 dk pişirin soğuduktan sonra evvel çikolataya sonra kırılmış fındığa batırdım.
- 3. Hamuru sade yaptığın hal verip, piştikten sonra çikolataya batırdım.
- Çikolata donunca servis edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.
Pastane Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












