Yayla Çorbası
Yayla Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 6su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 5 su bardağı sıcak su
- Tavuk bulyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta
- 5 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Yayla Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 su bardağı arpa şehriyenin üstüne 5 su bardağı sıcak su ekleyip ocakta pişirmeye bırakıyoruz.
- 6 su bardağı yoğurt 1 tane yumurta kırıp çırpıyoruz.
- İçine bir tatlı kaşığı tuz ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Hazırladığımız yoğurdu arpa şehriyenin üstüne boşaltıyoruz.
- İçine bir tanede tavuk bolyun atıyoruz.
- Kopmasın diye daima karıştırıyoruz.
- Ayrı bir tencereye 5 yemek kaşığı ayçiçek yağı, isteğinize bağlı kuru nane koyup kızartıyoruz.
- Sonra da çorbamizin üstüne boşaltıyoruz. Herkese afiyet olsun.
Yayla Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






