Yayla Çorbası

Yayla Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 6su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 5 su bardağı sıcak su
  • Tavuk bulyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • 5 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Yayla Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 su bardağı arpa şehriyenin üstüne 5 su bardağı sıcak su ekleyip ocakta pişirmeye bırakıyoruz.
  2. 6 su bardağı yoğurt 1 tane yumurta kırıp çırpıyoruz.
  3. İçine bir tatlı kaşığı tuz ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  4. Hazırladığımız yoğurdu arpa şehriyenin üstüne boşaltıyoruz.
  5. İçine bir tanede tavuk bolyun atıyoruz.
  6. Kopmasın diye daima karıştırıyoruz.
  7. Ayrı bir tencereye 5 yemek kaşığı ayçiçek yağı, isteğinize bağlı kuru nane koyup kızartıyoruz.
  8. Sonra da çorbamizin üstüne boşaltıyoruz. Herkese afiyet olsun.

Yayla Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lezzet-i Şahane Krema Soslu Somon
Analı Kızlı
Garanti Tarif Şekerpare
Cevizli Tarçınlı Kurabiye
Marmelatlı Nefis Kurabiye
Tahinli Kek
Hdabla | © 2025 |