Evde Adana Kebap
Evde Adana Kebap Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram dana kıyma
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta sarısı
Evde Adana Kebap Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kıyma,yumurta sarısı,rendelenmiş sarımsak,baharatlar eklenir düzgünce karıştırılır.
- Üstünü streçleyip 2-3 saat buzdolabında beklenir.
- Sonra dolaptan çıkarıp tekrar elle yoğrulur, sonra kıyma harcını 4 kesime bölünür, strecin üstünde rulo halde verilir .
- Çöp şişler kıymaya geçilir ,fırın tepsisine yağlı kağıt serilip adana kebaplar koyulur ,ben yanına biber ve domates koydum 25-30 dk pişirilir deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Evde Adana Kebap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








