Kakaolu Baton Kek Tarifi
Kakaolu Baton Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt yahut çay
- Aldığı kadar un
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı kakao
Kakaolu Baton Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Malzemeleri hazırlıyoruz.İlk evvel yumurtaları kabımıza kırıyoruz ,sonra şeker ekliyoruz ,iyice köpürene kadar çırpıyoruz, daha sonra sırasıyla sütü, yağı ekleyip çırpıyoruz.
- Sonrasında onu denetimli biçimde ekliyoruz ,kabartma tozunu da koyuyoruz uygunca çırpıyoruz, kakaosunda ekleyip pürüzsüz bir hamur olana kadar çırpıyoruz.
- Sonra baton kek kalıbımıza yağlı kağıt seriyoruz ve hamurumuzu düzgünce yerleştiriyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında içi çiğ kalmayacak biçimde pişiriyoruz.
- Sonra pişen kekimizi servis tabağımıza koyuyoruz afiyet olsun.
Kakaolu Baton Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













