Kakaolu Baton Kek Tarifi

Kakaolu Baton Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt yahut çay
  • Aldığı kadar un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı kakao

Kakaolu Baton Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Malzemeleri hazırlıyoruz.İlk evvel yumurtaları kabımıza kırıyoruz ,sonra şeker ekliyoruz ,iyice köpürene kadar çırpıyoruz, daha sonra sırasıyla sütü, yağı ekleyip çırpıyoruz.
  2. Sonrasında onu denetimli biçimde ekliyoruz ,kabartma tozunu da koyuyoruz uygunca çırpıyoruz, kakaosunda ekleyip pürüzsüz bir hamur olana kadar çırpıyoruz.
  3. Sonra baton kek kalıbımıza yağlı kağıt seriyoruz ve hamurumuzu düzgünce yerleştiriyoruz.
  4. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında içi çiğ kalmayacak biçimde pişiriyoruz.
  5. Sonra pişen kekimizi servis tabağımıza koyuyoruz afiyet olsun.

Kakaolu Baton Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karabuğday Ve Mısır Unlu Poğaça
Badem Unlu Kurabiye (Bisküvi Tadında)
Sebzeli Beşamelli Tavuk Sarma
Tek Tencerede Efsane Lezzet | Etli Özbek Pilavı Tarifi (Videolu)
Yaş Pasta
Yulaflı Ekmek
Hdabla | © 2025 |