Düdüklüde Zeytinyağlı Yaprak Sarması (Pratik Ve Lezzetli) (Videolu)
Düdüklüde Zeytinyağlı Yaprak Sarması (Pratik Ve Lezzetli) Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram yaprak
İç harçı için ;
- 2 su bardağı pirinç(sıcak suda ıslanacak)
- 1 tane büyük uzunluk kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 adet büyük uzunluk domates
- 1 tutam maydanoz
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı salata baharatı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Üzeri için;
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı tuz
- Çeyrek çay bardağı sumak suyu (sumağı sıcak suda beklettim çıkan suyu kullandım)
- Üzerini geçecek kadar sıcak su
Düdüklüde Zeytinyağlı Yaprak Sarması (Pratik Ve Lezzetli) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yapraklarınız salamura ise sıcak suda bekletin taze ise kaynar suya batırıp çıkaralım.
- İç harç için başka gereçleri hazırlayana kadar pirinçlerimizi sıcak suda ıslatalım.
- Soğan, sarımsak, domates ,maydanozu rondoda çekelim ,baharatları ,salça ,nar ekşisi ve zeytinyağını ekleyelim, pirinçleri de yıkayıp ekleyelim ve karıştıralım.
- Yaprakları sıkı olmayacak ince bir halde saralım.
- Pişirmek için düdüklü tencerenin içine yaplı kağıt serelim yapraklarımızı dizelim.
- Üzerine tuz ,zeytinyağı, limon ve sumak suyu akabinde üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip bir tabak kapatalım.
- Düdüklü fış sesi gelince orta ateşi kısalım.
- 25dk pişirelim havasını açmayalım.
- Havası çıkınca servise hazır hem pratik hem lokum üzere ayrıntılı görüntü anlatımı youtube de afiyet olsun.
Düdüklüde Zeytinyağlı Yaprak Sarması (Pratik Ve Lezzetli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









