İçi Yumuşacık Dışı Çıtır Kek Tarifi
İçi Yumuşacık Dışı Çıtır Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- Yarım su bardağı hindistan cevizi
- 2,5 su bardağı un
Üzeri için:
- Susam
İçi Yumuşacık Dışı Çıtır Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına yumurtaları ve toz şekeri alıp köpürene kadar çırpalım.
- Sıvı yağı ve yoğurdu ek edip karıştırmaya devam edelim.
- Unu, kabartma tozunu, vanilyayı, hindistan cevizi ve karbonatı da ek edip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.
- Yağladığımız fırın tepsisine kek harcını döküp eşit bir halde yayalım.
- Üzerine çokça susam serpelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında denetimli bir halde pişirelim.Afiyet olsun 😇💗.
İçi Yumuşacık Dışı Çıtır Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















