Yeşil Kabaklı Börek ( Tuzlu)

Yeşil Kabaklı Börek ( Tuzlu) Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 yufka

İç harcı için:

  • 5 adet orta uzunluk yeşil kabak (rendelenmiş, suyu sıkılmış)
  • 3 adet kuru soğan (ince doğranmış)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Çok az kimyon( baharatları zevkinize nazaran ayarlarsınız)
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ(kabaklar suyunu çekip soğanı ekleyince kavurmak için)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Çörek otu ( susam da olur lakin çörek otu daha çok yakışıyor bence)

Sosu için:

  • Yarım çay bardağı kadar yoğurt
  • 1 sade soda
  • 2 yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ(azaltabilirsiniz)

Yeşil Kabaklı Börek ( Tuzlu) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabakları rendeleyin, çok suluysa suyunu sık ve orta ateşte yağsız tavada suyunu çekene kadar pişirin.
  2. Üstüne sıvı yağ ve soğanları ekle güzelce pişirin. Salçayı ekleyin.Tamamen pişince ocaktan indirin.
  3. Ağız tadına nazaran tuz ve baharatları ekleyin.
  4. Ben 3 çay kaşığı kadar tuz, 2 şer çay kaşığı pul biber, karabiber, 1 çay kaşığı kimyon koydum.Karabiber bu tarife çok yakışıyor. Hafif acı yapıyorum.Bir kapta listeye nazaran iç harcı hazırla.
  5. Yumurta kokusu sevmediğimden ben üstüne yumurta sarısı sürmüyorum.
  6. Sosa tamamını katıp çırpıyorum. Sosu zevkinize nazaran çesitlendirirsiniz. yoğurt yerine sütte olur,soda yoksa yalnızca yoğurt,yumurta,yağ da olur hepsi tıpkı.
  7. Üstüne de sostan sürüyorum.
  8. Yufkayı tezgaha serin. İçine sosu kaşıkla dökün, fırçayla yayın.
  9. Yufkanın üst kısmını biraz katla üstüne iç harcı koyun, sarın ve kesin.
  10. Keserek yapınca hem porsiyonluk oluyor hem de daha çok çıkıyor. Bu türlü istemezsen olağan yaparsınız.
  11. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye kesilen börekleri dizin.
  12. Üstüne de sosun kalanını fırçayla sürüp ,çörek otu ekleyin.
  13. Ben de sıcaklık ayari olmayan davul fırın var. İçine atıyorum ustu kızarınca çıkarıyorum. Siz 180 derece evvelce ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar tutarsınız. Altı da hafif kızarırsa çok güzel oluyor. Afiyet olsun.

Yeşil Kabaklı Börek ( Tuzlu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Üzümlü Kek
Muhteşem Kabaran Focaccia Ekmeği
Elmalı Kurabiye (Sıvı Yağlı)
Portakallı Limonata
Komşularımla Kahve Keyfi
Hindistan Cevizli Kurabiye
Hdabla | © 2025 |