Fındıklı Kurabiye

Fındıklı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram margarin (yarı yarıya tereyağ ve margarin yapıyorum)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurtanın sarısı akı dışı için; 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet vanilin
  • 1 adet kabartma tozu
  • 3-3,5 su bardağı un
  • Çekilmiş fındık

Fındıklı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda ısısında olan margarinin üzerine sıvı yağ,pudra şekeri, nişasta, yumurtanın sarısı, kabartma tozu, vanilin,unu ekliyoruz. Unu eklerken denetimli olalım.
  2. Ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayıp biraz bastırıyoruz.
  3. Kenarlarını evvel yumurta akına akabinde çekilmiş fındığa batırıyoruz.
  4. 180° fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.

Fındıklı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Domates Konserve
Şakşuka
Tavuklu Taco
Bardakta Kek (Tam Kıvamında)
Rendelenmiş Kaşarlı Çıtır Nuggetlar
Ağızda Dağılan Mısır Gevrekli Çikolatalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |