Panna Cotta (Jelatinsiz)

Panna Cotta (Jelatinsiz) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1.5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kremşanti
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Üzerine limonlu sos için;

  • 1 su bardağı sıkılmış limon suyu
  • 3 tane limonun kabuğunun rendesi
  • Yarım su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Panna Cotta (Jelatinsiz) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sütü ,nişasta ve unu şekeri ,yumurta sarısını bir tel çırpıcıyla güzelce çırpıp ocağa alalım.
  2. Kaynayana kadar karıştıralım ki un içinde topaklanmasın.
  3. Kaynayınca iki üç dakika daha pişsin altını söndürüp çabucak 1 paket kremşantiyi ,vanilyayı ve 1 kaşık tereyağı ekleyip mixerle karıştıralım ,yaklaşık 2 -3 dakikasında kaselerin yarısına kadar paylaştıralım bir kenarda ılısın.
  4. Diğer tarafta 1 su bardağı sıktığımız limon suyu,3 limon kabuğu rendesini ,3 kaşık şekeri, yarım su bardağı suyu  ,1 kaşık nişastayı güzelce bir tel çırpıcıyla çırpıp ocağa alalım daima karıştıralımki nişasta topaklanma olmasın.
  5. Kaynamaya başlayınca altını kısıp 2-3 dakika daha pişirip ılımış olan muhallebinin üzerine paylaştıralım.
  6. Ilıyınca üzenlerin streç sinemayla kapatalım, buzdolabına alalım ,4-5 saat sonra yemeye hazır .
  7. 1 gün evvelden yapıp buzdolabına koyabilirsiniz lakin kesinlikle kaselerin üzerini bir streç sinemayla yada bir tepsi ile kapatın.

Panna Cotta (Jelatinsiz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çay Saati Menüsü 4
Tofiffe Kurabiye
Kayseri Yağlaması
5 Dakikada Şipşak Çiğköfte Garanti Tarif
Küllü Kurabiye
Tavuklu Bezelye Yemeği
Hdabla | © 2025 |