Fırında Karnıyarık
Fırında Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler
- 8 adet patlıcan
İç harcı için;
- 400 gram kıyma
- 2 adet biber
- 2 adet orta uzunluk domates
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 3 kaşık salça
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Sıvı yağ
- 2 çay bardağı su
Üzeri için;
- 4 adet çeri domates
- 4 adet kıl biber
Fırında Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak patlıcanları alacalı soyalım.
- Tavaya aldığımız yağı kızdıralım ve patlıcanlarımızın her yeri kızarıcak formda kızartalım.
- İç harcı için farklı bir tavaya yağ koyalım ve soğanlarımızı kavuralım.
- Daha sonra kıymamızı ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Kıymanın rengi değiştiği vakit salçamızı ek edip kavurmaya devam edelim.
- Malzemeler uygunca kavrulup birbirine karıştıktan sonra domates biber ve baharatlarımızı ekleyip üzerine 2 çay bardağı kadar su ek edelim suyunu çekene kadar pişirelim.
- Borcama patlıcanlarımızı dizelim bıçak yardımıyla ortasını keselim iç harcımızı kestiğimiz patlıcanların içine yerleştirelim.
- Bütün patlıcanların içini koyduktan sonra üzerine domateslerimizi ve biberlerimizi kesip yerleştirelim.
- Bir kaba 2 yemek kaşığı salça 1 su bardağı su ekleyip salçalı suyumuzu hazırlayıp borcama dökelim.
- Önceden ısıttığımız 190 derece fırına atıp 30 dakika kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Fırında Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












