Karidesli Penne

Karidesli Penne Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket penne makarna
  • 400 gram karides
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet krema
  • 1/2 (yarım) adet limon
  • 1 demet dereotu
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 yemek kaşığı tereyağı

Karidesli Penne Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Makarnamızı al dante olacak biçimde 7-8 dakika haşlayalım.
  2. Bir tavada tereyağını eritelim. İçerisine ezilmiş sarımsak,karidesleri ve şeritler halinde kestiğimiz biberleri atalım.
  3. Karabiber, tuz, yarım limon suyunu da ekleyelim. 5-6 dakika pişirelim.
  4. Karidesimiz piştiğinde içerisine kremayı ekleyelim.
  5. Kıvam alana kadar 4-5 dakika kadar karıştırarak pişirelim.
  6. İçerisine dereotunu ek edelim.
  7. Al dante haşlanmış makarnamızın suyunu süzelim ve hazırlamış olduğumuz kremalı karidesli sosumuzla birleştirelim.Afiyet olsun.

Karidesli Penne Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Gül Böreği (Gerçekten Çok Kolay)
Muhallebili Balkabağı Tatlısı ( Balkabağı Sevenler Tam Sizin İçin)
Pratik Limonata
Ramazan Kahkesi
Çilek Reçeli
Kolay Tarif; Muhallebili Milföy
Hdabla | © 2025 |