Yufka Mantısı

Yufka Mantısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka

İç harcı için;

  • 350 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • Yeteri kadar tuz
  • Karabiber

Üzeri için;

  • Sıvı yağ

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1,5 su bardağı sıcak su

Yoğurtlu sosu için;

  • 1 kase yoğurt
  • Rendelenmiş iki diş sarımsak
  • Yeteri kadar tuz

Üzerinin sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz biber

Yufka Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kıyma harcımızı hazırlayalım.
  2. Yufkalarımı ortadan ikiye böldükten sonra harcı koyup halini verdikten sonra iki parmak kalınlığında keselim borcama dizelim.
  3. Fırında 30-35 dk pişirdikten sonra çıkartıp salça sosumuzu üzerinde gezdirelim ve 10-15 dk tekrar fırında pişirelim.
  4. Fırından aldığımız yufka mantısını birinci sıcaklığı gittikten sonra sarımsaklı yoğurt sosumuzu gezdirelim.
  5. Son olara hazırladığımız tereyağı sosunu da ek edelim.

Afiyet olsun:)

Yufka Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hatay Usulü Patatesli Köfte
Russischer Zupfkuchen (Russian Pluck Cake)
Yalancı Tiramisu (Videolu)
Tek Tavada Islak Kek
Yufkadan Yumurtalı Çevirme
Pratik Kolay Pişen Patates Yemeği
Hdabla | © 2025 |