Patetesli Börek

Patetesli Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka

İç harcı için

  • 4 adet patates
  • 1 adet yarım soğan
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı salça

Sosu için;

  • 1 sade soda
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı sirke

Patetesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle iç harcımızı hazırlamakla başlayalım, soğanları doğrayıp tavaya alalım, pembeleşinceye kadar tavada kızartalım.
  2. Daha sonra haşladığımız patatesleri ezip soğanların üstüne ekleyelim ve baharatlarımızı, salçamızı ekleyelim bir kenara alalım.
  3. Şimdi de sosumuzu hazırlayalım bir adet sade soda ,1 yemek kaşığı un, bir çay kaşığı sirke, 1 çay bardağı sıvı yağ bir kabın içine alıp yeterlice karıştırıyoruz.
  4. Daha sonra yufkalarımızı üçgen halinde kesip sosumuzdan ekleyip iç harcımızdan koyuyoruz ve sarıyoruz .
  5. Sardığımız böreklerimizi tepsiye alıyoruz üstünü yumurta sarısını sürüyoruz ,daha sonra susam ekliyoruz .
  6. 180 derecede pişiriyoruz, bu kadar deneyenlere afiyet olsun.

Patetesli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Damla Çikolatalı Cevizli Kurabiye
Karpuz Frozen Tarifi (Videolu)
Biberiye Soslu Patatesli Balkabağı
Ispanaklı Börek El Açması
2 Yumurta İle Pandispanya Tatifi (Videolu)
Kabaklı Tavuk Sote (Glisemik Dengeli – Pcos Dostu)
Hdabla | © 2025 |