Patetesli Börek
Patetesli Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet yufka
İç harcı için
- 4 adet patates
- 1 adet yarım soğan
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı salça
Sosu için;
- 1 sade soda
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı sirke
Patetesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle iç harcımızı hazırlamakla başlayalım, soğanları doğrayıp tavaya alalım, pembeleşinceye kadar tavada kızartalım.
- Daha sonra haşladığımız patatesleri ezip soğanların üstüne ekleyelim ve baharatlarımızı, salçamızı ekleyelim bir kenara alalım.
- Şimdi de sosumuzu hazırlayalım bir adet sade soda ,1 yemek kaşığı un, bir çay kaşığı sirke, 1 çay bardağı sıvı yağ bir kabın içine alıp yeterlice karıştırıyoruz.
- Daha sonra yufkalarımızı üçgen halinde kesip sosumuzdan ekleyip iç harcımızdan koyuyoruz ve sarıyoruz .
- Sardığımız böreklerimizi tepsiye alıyoruz üstünü yumurta sarısını sürüyoruz ,daha sonra susam ekliyoruz .
- 180 derecede pişiriyoruz, bu kadar deneyenlere afiyet olsun.
Patetesli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











